Palaveripäivä Bergenissä

Kun asiakas kutsuu sinut palaveriin Norjan toiseksi suurimpaan kaupunkiin Bergeniin, siitä on vaikeaa kieltäytyä. Etenkin, kun en ole koskaan Norjassa käynyt, jos paria pysähdystä Oslon lentokentällä ei lasketa.

SAS:n siivet kuljettivat ensin Helsingistä Osloon, josta jatkoin matkaa Bergeniin. Lentoaika oli yhteensä hieman yli kolme tuntia, ei siis paha. Haasteen Bergenin vierailulle asetti tiukat aikataulut. Lentoni oli perillä kymmeneltä illalla ja paluulento seuraavana iltapäivänä viiden aikaan. Palaveri sovittiin aamukymmeneksi, jotta ehtisin edes hieman vilkaisemaan kaupunkia.

Majoituksen otin ihan keskustasta, Radisson Blu -hotellista, joka oli suoraan yhden Bergenin isoimman nähtävyyden, historiallisen vanhan kaupungin Bryggenin vieressä. Jopa niin vieressä, että hotellin ravintola on yhdessä näistä Bryggenin rakennuksista. Bryggenin satama-alue on Unescon maailmanperintökohde ja koostuu vanhoista, hurmaavista rakennuksista, joissa on niin ravintoloita, kuin pieniä kauppoja. Itse hotelli oli oikein siisti ja sijainniltaan 10+.

 

img_20180403_132558.jpg

IMG_20180403_162610.jpg

IMG_20180403_162410.jpg

Koska olin perillä niin myöhään, oli valtaosa ravintoloista jo ehtinyt sulkemaan ovensa. Jouduin dinnerille yhteen kaupungin turistiloukuista, Egon -nimiseen ravintolaan, joka ei ole kuulemma paikallisten kovassa suosiossa. Siitä huolimatta ruoka oli varsin ok, joskin aavistuksen kallista. Burgeri ja olut kustansi muistaakseni noin 40 euroa.

Hyvin nukutun yön jälkeen hakeuduin palaveriin hotellin lähelle, josta päästyäni söimme lounaan Theatro -nimisessä ravintolassa. Paikallisten mukaan hyvä lounaspaikaksi ja allekirjoitan tämän. Otin kuitenkin varman päälle ja tilasin pizzan, joka oli kyllä todella hyvä. Uskallan suositella paikkaa. Pizzat maksoivat vajaa 20 euroa, mikä lienee normaalia näillä leveys- ja korkeusasteilla.

Lounaan jälkeen oli muutama tunti omaa aikaa, jonka kulutin kaupungilla kävelemisen lisäksi Fløyen -vuorella käyntiin. Ylös matkataan pienellä, nykyaikaisella ”junalla”. Menopaluulippu maksoi himpun alle 10 euroa. Fløyen on vain 320 metriä korkea, mutta näköalat kaupungin ylle olivat kyllä näyttävät. Tässä hieman kuvasaldoa kävelyltä ja Fløyenin huipulta:

 

IMG_20180403_125719.jpg

IMG_20180403_125830.jpg

img_20180403_125628.jpg

img_20180403_130010.jpg

Fløyenin jälkeen olikin jo aika palata hotellille, pakata tavarat ja lähteä kohti lentokenttää. Kentälle pääsee keskustasta näppärästi raitiovaunulla (45 minuuttia), mutta taitoin matkan mukavasti taksilla. Paluumatka mukaili reitiltään tuloa, eli pomppu Oslossa ja sieltä kohti Helsinkiä. Hauskaa oli se, että Helsingin ja Oslon väliset lennot taitettiin hyvin pienellä ja täyteen ahdetulla hammastahnatuubia muistuttavalla koneella, kun taas Oslon ja Bergenin välillä mentiin selkeästi isommalla Airbus 320 -koneella.

IMG_20180403_171519.jpg

Bergenistä jäi todella hyvä fiilis. Ehdottomasti paikka, jonne haluan palata joskus ajan kanssa. Lämminhenkinen ja pienen tuntuinen, vaikka onkin 300 000 asukkaan suurkaupunki. Ehkä pääsen tänne uudelleen palaveriin! Silloin kyllä otan enemmän omaa aikaa ja tutustun kaupunkiin paremmin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s