Maailman paras Koh Lanta (Klong Khong Beach)

Tammikuu 2018. Koh Lanta oli todella positiivinen kokemus. Käytyäni aikaisemmin mm. vilkkaassa Phuketissa ja super-rauhallisilla Koh Makin ja Koh Koodin saarilla minusta tuntuu, että Lanta on juuri sopiva paikka näiden väliltä. Ei missään nimessä liian täynnä, muttei liian hiljainenkaan. Tähänastisista Thaimaan kohteista kuitenkin ylivoimainen suosikkini. Tässä tunnelmiamme saarelta.

Laukut on pakattu ja on aika vihdoinkin heittäytyä kymmeneksi päiväksi vapaille töistä. Reissusuunnitelma kattaa kuusi yötä Koh Lantalla ja neljä yötä Bangkokissa.

cof

Lentoreitiksi valitsimme Helsinki – Bangkok – Krabi -vaihtoehdon. Krabille pääsee myös suorilla Finnairin lennoilla, mutta tämä oli huomattavasti lompakkoystävällisempi valinta. Finnairin Bangkokin lentotarjoukset ovat ajoittain erinomaisia ja Thaimaan sisäiset lennot ovat todella edullisia kun varauksen tekee ajoissa. Maksoimme omista Bangkokin ja Krabin välisistä menopaluulennoista n. 50 eur per pylly (Thai Smile Airways).

Bangkokissa meillä oli neljän tunnin vaihtoaika, jonka kulutimme syöden ja lepäillen kentän tyhjillä penkkiriveillä. Lento Bangkokista Krabille kestää hieman yli tunnin. Krabin kentältä meillä oli vielä edessämme moottorimarssi Koh Lantalle. Varasimme etukäteen yksityiskuljetuksen (Krabi Transfers), mutta huomattavasti edullisemmin pääsee esimerkiksi jaetulla minibussilla, joka kulkee säännöllisin välein Krabin kentältä Lantalle. Osasin kuitenkin ennakoida, että olemme tässä vaiheessa matkaa todella väsyneitä, jolloin täyteen pakattu minibussi, jossa istut oman rinkan alla lytyssä ei ole se houkuttelevin juttu. Oma kuljetus oli hyvä valinta, joskin kallis (2 300 baht, vajaa 60 eur).

Automatka Koh Lantalle kesti mennessä kaksi tuntia, pois tullessa puolitoista. Matkan varrelle osuu yksi veden ylitys, joka hoidetaan autolautalla. Lauttoja on useita, emmekä joutuneet kummassakaan päässä odottamaan muutamaa minuuttia pidempään.

cofcof

Vihdoin pääsimme perille majapaikkaamme, Lanta Fa Rungiin Klong Khong Beachille. Meillä kävi tuuri ja saimme koko bungalow-rivin ensimmäisen mökin, jonka terassilta meillä oli suora merinäköala. Terassilla oli luonnollisesti riippumatto, jossa vietimme aika paljon aikaa. Mökki oli muutoinkin kaikin puolin fiksu. Yksi ilmastoitu huone, josta löytyi sängyn lisäksi vaatekaappi, pieni pöytä ja jonkun sortin nojatuoli (eli vaateteline). Vessa oli mökin takana ikään kuin irrallaan huoneesta. Seinät ja katto löytyi, mutta vessaan pääsi kyllä hyönteiset ja muut elukat melko helposti sisään. Mitään hyttystä suurempaa emme kuitenkaan saaneet kylään.

davsdrsdr

Valitsemamme ranta, Klong Khong Beach on aikalailla puolivälissä saarta. Se on saaren ns. reppureissaajaranta, josta löytyy ehkä hieman edullisempaa majoitusta, kuin muilta rannoilta keskimäärin. Yhtään isoa hotellia emme rannalta bonganneet. Kaikki rannan majapaikat olivat aika pitkälti bungalow-meininkiä. Klong Khong on melko kivinen ranta (kuten moni muukin Lantan rannoista), mikä näkyy etenkin laskuveden aikaan, kun isot kivet paljastuvat vedestä. Nousuveden aikaan kivet eivät häiritse uimista, mutta veden ollessa matalalla joutuu tekemään vähän töitä päästäkseen uimaan. Paikkoja tähän kuitenkin löytyy ja aina pääsee kastautumaan, oli vesi sitten korkealla tai matalalla. Uimisen kannalta paras ranta taitaa olla saaren pääranta, pohjoisen Long Beach. Mutta se on toki myös huomattavasti vilkkaampi, kuin eteläisemmät rantsut.

davcofcof

Koh Lantan länsipuolta myötäilee koko saaren pituudelta yksi pitkä tie, jonka varrelta löytyy paljon kauppoja, ravintoloita ja majoitustakin. Klong Khongissa tie oli meidän reissun aikaan under construction, mikä osaltaan vaikutti siihen että emme täällä kadun puolella aikaa viettäneet (muutoin kuin skootterin selässä).

cofcof

Rannalta löytyy useita hyviä ravintoloita, joissa illastaminen on kohtuuhintaista. Vielä halvemmalla pääsee, jos käy syömässä päätien varrella, mutta fiilis on tietysti eri kuin istua varpaat hiekassa ja kuunnella meren kohinaa taustalla. Kahden hengen illallisista juomineen maksoimme keskimäärin reilu kymmenen euroa. Kallein illallisemme maksoi vähän yli 20 euroa. Lounaat söimme edullisemmin, hieman alle kympillä keskimäärin molemmilta yhteensä. Ruoka oli mahtavaa, ihan sama missä sitä söi. Thaimaan maut nyt vaan on sellaiset, että ne saa veden kielelle edelleen, vaikka niitä on juuri syönyt päivittäin aamusta iltaan! Jos Klong Khongilta yksi ravintola pitää nostaa ylitse muiden, niin se on Kwan’s Cookery. Maut todella kohdillaan täällä! Loman parhaan ruoan teimme kuitenkin itse Time for Limen Cooking Classilla. Niin mahtava kokemus, että ansaitsee oman postauksensa!

cof

Lapsia emme Klong Khong Beachilla nähneet kuin ihan muutaman. Uskon, että perheiden on mukavampaa majoittua ”oikeissa” hotelleissa, joissa on esimerkiksi uima-allas. Näitä ei Klong Khongilla juuri ole, joten nuorisolle ja pariskunnille voinee suositella tätä rantaa melkolailla lapsivapaana vyöhykkeenä (koulujen loma-ajat voivat toki muuttaa tilannetta). Iltaisinkin Klong Khongilla on elämää. Ei mitään hienoja yökerhoja, mutta pari rantabaaria, jotka ovat auki pitkälle yöhön ja soittavat hieman kovemmalla musiikkia. Meno näissä oli kuitenkin sen verran rentoa, että tällainen kohta keski-ikäinen, reilu kolmekymppinenkin niissä viihtyi oikein hyvin. Juomat ovat kohtuuhintaisia, joskaan ei nyt ihan ilmaisia enää (pieni olut noin kaksi euroa, mojitot yms. 3-5 euroa). Näiden baarien edustalla on joka ilta myös pienet tulishowt.

cofbsh

Olimme reissun alussa hieman huolissamme sääennusteista, jotka lupasivat jatkuvaa pilvisyyttä ja vesisateita jokaiselle päivälle. Huoli oli kuitenkin täysin turha. Aurinko paistoi joka päivä pilvettömältä tai puolipilviseltä taivaalta. Vettä satoi vain pari kertaa hyvin lyhyen aikaa (ja kovaa). Joten katseet pois sääennusteista. Tammi-helmikuussa tällä puolella maata on aurinkoista ja lämmintä.

IMG-20180127-WA0009

Koh Lantalla ollessa kannattaa ihan ehdottomasti vuokrata skootteri ja lähteä kiertelemään saarta. Pohjoisessa on vilkkaampaa, etelässä rauhallista. Länsipuolella on kaikki rannat, itäpuolella on Old Town ja paikallisten asutusta. Meillä oli skootteri vuokralla viiden päivän ajan ja nähtävää riitti sen verran, että säästän sen seuraavaan kirjoitukseen!

dav

Lue lisää reissustamme:

Koh Lanta skootterin selässä
Kokkailua Koh Lantalla – Loman parhaat ruoat tehtiin itse
Rannalta kaupunkiin – Bangkok neljässä yössä
Bangkokissa pikkurahalla – Maeklong Railway Marketille muutamalla eurolla
Millainen on sopiva budjetti Thaimaan lomalle?

One thought on “Maailman paras Koh Lanta (Klong Khong Beach)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s