Talvea pakoon Thaimaahan – 10 päivän reissu rakentuu

Viimeistään lokakuun lopussa alkaa se perinteinen syysahdistus, jonka suurimmat aiheuttajat ovat päättymättömältä tuntuva pimeys ja kylmyys. Jonnekin olisi päästävä. Paikkaan, missä on valoa ja lämpöä – kumpaakin mahdollisimman paljon.

Tämän talven kohteeksi valikoitui Thaimaa. Olen itse muutamia kertoja Thaikuissa käynyt, mutta Hennalle tämä on ensimmäinen matka Aasiaan. Thaimaa oli aika helppo valinta. Suorat lennot Bangkokiin ovat inhimillisen hintaisia (kun ne ostaa ajoissa) ja Thaimaa on muutenkin kaikin puolin loistava maa. Ihmiset ovat ystävällisiä ja valinnanvaraa matkakohteista on runsaasti. Tarjonnasta löytyy ihan taatusti jokaiselle jotakin.

Selailimme pitkään sopivaa rantalomakohdetta runsaasta tarjonnasta. Olen aikaisemmin vieraillut mm. Phuketissa ja Koh Makilla ja Koh Koodilla (linkit aikaisempiin kirjoituksiin). Varsinkin jälkimmäiset olivat erittäin kivoja paikkoja, mutta kun kohteita on niin paljon enemmänkin, tuntuisi hölmöltä mennä kiertämään samoja kyliä uudelleen. Ehkä sen aika on sitten kun kaikki on nähty!

Lopulta päädyimme varaamaan kuusi päivää Koh Lantalla ja neljä päivää Bangkokissa. Eli yhdistelmä rauhallista rantalomaa ja kuhisevaa kaupunkia. Lantalla majoitus on varattu Fa Rung Beach Resortista Klong Khong Beachilta ja Bangkokissa otimme huoneen Sukhumvitin kaupunginosasta Hotel Clover Asoke -nimisestä hotellista. Kuvien ja arvostelujen perusteella molemmat oikein kelvollisia paikkoja ja kohtuullisen edullisiakin.

Lanta Fa Rungissa majoitutaan pienissä siisteissä bungaloweissa

Rantaa majapaikkamme edustalla

 

Liikkumisen kohteiden välillä olemme hoitaneet seuraavasti:

Bangkokiin saavuttuamme lennämme Thai Smile Airwaysin halpislennolla Krabille, josta olemme varanneet autokuljetuksen suoraan hotellillemme. Automatka kestänee noin 2-3 tuntia. Sama show toiseen suuntaan sitten pois tullessa.

Koska (melkein) paras osa reissua on siihen valmistautuminen, olen luonnollisesti tutkinut Tripadvisorin ja lukemattomat blogit läpi ja etsinyt meille kivaa tekemistä sekä Lantalta että Bangkokista.

Lantalla aiomme vuokrata skootterin, jolla on näppärää ajella ympäri saarta. Nähtävyyksiä ei Lantalla mahdottoman paljon ole. Listallamme on mm. Lanta Animal Welfare, joka huolehtii saaren kulkukoirista ja kissoista. Koiria voi mm. käydä ulkoiluttamassa täällä. Samassa paikassa toimii myös Time for Limen kokkikoulu, jossa ajattelimme yhden illan viettää. Lisäksi käymme tietysti katsomassa Old Townin ja lukuisat rannat saaren länsipuolella. Luin jostain myös, että viereinen Koh Lanta Noi -saari on ihan näkemisen arvoinen, joten täytynee käydä sielläkin ajelulla!

Bangkokissa tekemistä onkin huomattavasti enemmän. Kaikkea ei neljässä päivässä millään ehdi, joten pitää valita tarkkaan, minne menee ja mitä tekee. Emme ole hulluina perinteisiin nähtävyyksiin, joten jätämme varmaankin tällä reissulla temppelit ja Buddha-patsaat väliin. Runsaan googlettelun jälkeen olen kirjannut to do -listallemme mm. käynnin tai kaksi night marketeilla, omatoimisen street food -rundin Chinatownissa ja käynnin Khaosan Roadilla.

Netistä löytyi myös paikallinen kaveri, joka lähtee käyttämään meitä yhdellä Bangkokin floating marketeista.

Lisäksi meinasimme napata Bangkokista minibussin ja lähteä käymään Maeklong Railway Marketilla. Tuosta paikasta erikoisen tekee se, että torin kojut ovat junaraiteiden molemmin puolin. Junan lähestyessä kauppiaat keräävät tavaransa sivuun ja kaikki väistävät keskeltä läpi pyyhkäisevää junaa. Bangkokissa käydessä lienee myös pakollista tehdä visiitti johonkin kaupungin Sky Bareista.

Tältä näyttävät suunnitelmat tällä hetkellä. Vielähän tässä ehtii muutoksia tulemaan. Katsotaan, kuinka lopulta käy! Matkakuume on joka tapauksessa jo kova. Onneksi reissuun on enää vähän yli kuukausi aikaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s