Kymmenen päivää autoilua Italiassa. Minkälaisia kokemuksia?

Nyt on tämä upea reissu takana. Reitti ja kohteet olivat seuraavat:

  • Lento Milanoon, josta vuokra-auto alle
  • Gardajärvi, Malcesine 2 yötä
  • Venetsia 2 yötä
  • Toscana, San Casciano in Val di Pesa 2 yötä
  • Rooma 2 yötä
  • La Spezia (Cinque Terre) 1 yö
  • Milanon lentokenttähotelli 1 yö ja takaisin kotiin

Jokaisesta kohteesta on oma kirjoituksensa (joihin pääset reittikuvauksen linkeistä).

Näyttökuva 2017-06-25 kello 21.58.47

Etukäteen hieman pelotti, että ollaanko liian hätäisellä aikatalulla liikkeellä. Jokaisessa kohteessa olisi kuitenkin vain saapumispäivän lisäksi yksi kokonainen päivä aikaa tutustua.

Teimme aika paljon etukäteen suunnittelua, jotta saisimme kaikista paikoista mahdollisimman paljon irti lyhyessä ajassa. Tämä todellakin kannatti. Hyvällä suunnittelulla saimme painetta pois itse reissupäiviltä, kun olimme etukäteen vähän miettineet, minne mennään ja mitä tehdään. Toki suunnitelmat muuttuvat välillä tien päällä, mutta tällaisella matkalla on hyvä olla joku aihio olemassa siitä, mitä aikoo saada aikaiseksi.

img_6247

Tahti alkoi tuntua oikeastaan vasta neljännessä kohteessa, eli Roomassa. Ensimmäisen iltapäivän jälkeen ei yksinkertaisesti jaksettu enää mennä juoksemaan kaupungin nähtävyyksiä läpi, joten painelimme rannalle ottamaan lungisti. Illalla jaksoi sitten hakea uusia kokemuksia kaupungilta, kun akut oli ladattu.

img_6286

Koen, että saimme tämän kymmenen päivän aikana todella hyvän kosketuksen Pohjois-Italiaan. Ehdimme mielestämme nauttia jokaisesta paikasta ja kun välimatkat taitettiin autoillen, näimme myös maaseutua, moottoriteitä, jyrkkiä vuoristoteitä, maanteitä, metsäteitä jne. Ajaminen oli kivaa, kun maisema vaihtui aika tiheään tahtiin ja melkein koko ajan oli jotain nähtävää ympärillä.

img_6536.jpg

Molempien suosikkipaikka taisi lopulta olla Gardajärvi. Vaikka Malcesinen kylä, jossa majoituimme oli pieni, tarjoaa Garda tekemistä moneksi päiväksi. Voisimme viettää helposti viikon Gardalla. Jos aika käy pitkäksi, voi tehdä päiväretken esimerkiksi Veronaan, Venetsiaan, Comojärvelle tai Ferrarin kotikaupunkiin Modenaan.

DCIM100GOPRO
Liitovarjoilu on yksi Gardajärven suositusta aktiviteeteista. Mahtava kokemus!

Venetsia oli myös positiivinen yllätys, vaikka muitakin turisteja oli aika paljon. Tännekin haluan joskus palata!

img_6448

Toscana taas oli kuvankaunis, juuri sellainen kuin elokuvissa. Majoituimme maatilalla pienessä ulkorakennuksessa, joka vielä entisestään lisäsi romanttista tunnelmaa. Upeat viinitilat loistavine viineineen veivät mennessään. Firenze oli pieni pettymys, mutta se korjattiin ihanalla ulkoilmaillallisella korkean kukkulan päällä viinirypäleviljelmien keskellä.

IMG_6522

Rooma nyt on hieno. Mielenkiintoinen ja pitkä historia, joka näkyy katukuvassa todella hyvin. Jokaisen pitäisi joskus käydä Roomassa.

DCIM100GOPRO

Kirsikkana kakun päällä Italian Rivieran viisi postikorttikylää Cinque Terre, jota voi suositella kaikille yhden tai kahden päivän ajaksi!

IMG_1574

Se täytyy sanoa, että kovin halvaksi tämä reissu ei tullut. Ylitimme reissubudjettimme aika reilustikin, vaikka emme varsinaisesti rahaa tuhlanneet matkalla. Bensa ja ruoka olivat suurimmat rahasyöpöt, näistä etenkin ruoka. Emme käyneet kertaakaan huippuhienossa ravintolassa syömässä, vaan valitsimme aina Tripadvisorista hyvät suositukset saaneen, mutta keskihintaisen tai edullisen paikan. Silti saimme illalliseen menemään lähes joka paikassa satasen (toki mäkkäristä pääsee halvemmalla). Joskus hieman alle, joskus reilusti yli. Osittain tämä selittyy tietysti sillä, että kiersimme pääasiassa turistikohteita. Toscanan maaseudun trattoriassa ruoka oli aika paljon edullisempaa.

img_6604.jpg

Ei voi siis sanoa, että Italia olisi kovin halpa maa (etenkin jos vertaa edelliseen kohteeseemme, Budapestiin). Reissuun paloi meiltä kahdelta rahaa yhteensä noin 4000 euroa sisältäen lennot, vuokra-auton 10 päiväksi, majoitukset (enimmäkseen Airbnb), bensat, ruoat, juomat ja pienet aktiviteetit (kuten varjoliito ja food tour Roomassa).

Lopulta matka oli kuitenkin joka sentin arvoinen. Italia on upea maa, josta löytyy vähän kaikkea kaikille. Kaupunkia, rantaa, luontoa, vuoristoa, peltoa… Suosittelemme ihan kaikille!

DCIM100GOPRO
DCIM100GOPRO

 

<a href=”https://www.bloglovin.com/blog/19188421/?claim=y63hr4ss7pb”>Follow my blog with Bloglovin</a>

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s