Cinque Terre – Viisi kuvankaunista pikkukylää

Kesäkuu 2017. Italian matkamme viimeinen kohde ennen kotiinpaluuta. Vietämme täällä Italian rivieralla vain yhden yön. Majoituksen varasimme La Spezian kaupungin ulkopuolelta pienestä Hotel Nellasta. Tänne saimme auton helposti ja turvallisesti parkkiin. Kiva perushotelli, joka oli hinnaltaan inhimillinen.

DCIM100GOPRO
Hotel Nella ja uljas maantiekiiturimme Seat Leon (aka musta paholainen)

Lähdimme Roomasta aamulla ajelemaan tänne ja teimme Pisassa lounaspysähdyksen, joten La Speziaan saavuimme vasta iltapäivällä. Cinque Terren kyliin lähdetään tutustumaan seuraavana aamuna. Hotellista meille suositeltiin tutustumaan illalla vielä Porto Veneren kylään, joka on rannikolla Cinque Terren kylien jatkeena, mutta tänne pääsee autolla ja paikka on hieman muita kyliä suurempi (n. 3 600 asukkaallaan).

DCIM100GOPRO
Porto Venere

Porto Veneressä kävimme tutkimassa niemen kärjessä komeilevaa vanhaa linnoitusta ja tallasimme kapeita kujia pitkin illalliselle La Marina da Antonioon. Ravintolat Porto Veneressä olivat aavistuksen kalliitta, mutta ruoka oli kyllä hyvää Listalla oli enimmäkseen meren antimia, joita meidänkin lautaselle päätyi mm. simpukoiden ja mustekalan muodossa.

IMG_6804

IMG_6811

Porto Venerelle täytyy antaa lämpimät suositukset. Oikein kaunis kylä!

IMG_1612

Seuraavana aamuna olikin vuorossa Cinque Terreen tutustuminen. Painelimme autolla La Speziaan, josta hyppäsimme lautalle, joka veisi meidät kuvankauniisiin pikkukyliin tutustumaan. Ajoimme lautalla ensin koko matkan ”päätyyn asti”, eli viimeiseen kylään, Monterossoon. Näin saimme ihastella kaikkia kyliä ensin mereltäpäin.

IMG_1574

Melkein paras kokemus Cinque Terrestä olikin tämä mereltä ihastelu. Itse kylät olivat aika tukossa turisteista, joskin todella kauniita. Olisi varmaan upeaa yöpyä jossain näistä, jolloin kylän saisi kokea illalla kun ihmismassat poistuvat niistä.

IMG_1605

IMG_6825

Kylien välillä liikuttiin junalla, joka kulki varsin näppärästi aina silloin, kun ei ollut yli puolta tuntia myöhässä aikataulustaan. Jokaiseen kylään emme menneet, vaan kolusimme Monterosson lisäksi Verazzan ja Corniglian. Jälkimmäisessä on varauduttava hikoiluun ennen kylän saavuttamista, sillä se on melko korkean kukkulan päällä ja portaita saa kävellä hengästymiseen asti (ja vähän yli). Portaiden yläpäässä on vastassa apteekki, josta saa tarvittavan ensiavun.

IMG_6841

IMG_6827

DCIM100GOPRO

Cinque Terren jälkeen haimme hotellista matkalaukut ja ajelimme Milanoon, jossa yövymme viimeisen yön lentokenttähotellissa. Aamulla lento kohti kotimaata.

IMG_6866

Summa summarum. Kauniita kyliä, paljon ihmisiä, upeat maisemat. Jos aikaa on, niin täällä kannattaa käydä! Päivä tai kaksi riittää hyvin kylien läpikäyntiin. Viikoksi en tänne välttämättä matkaa varaisi.

2 thoughts on “Cinque Terre – Viisi kuvankaunista pikkukylää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s