Rooma päivässä tai parissa

Kesäkuu 2017. Parin rauhallisen Toscana-päivän jälkeen oli aika sukeltaa taas kaupunkisykkeeseen, tällä kertaa haemme uusia kokemuksia historiallisesta Roomasta. Aikaa rajallisesti, vain kaksi yötä. Ja tietysti pieni paine siitä, että ehtiikö tuossa ajassa mitään näkemään tai tekemään.

Hotellin otimme hieman kaupungin ulkopuolelta (Resort La Rocchetta). Oikein mukava ja edullinen pieni hotelli rauhallisella asuinalueella, jonne saimme auton turvallisesti parkkiin, eikä tarvinut lähteä kikkailemaan sillä Rooman keskustaan.

Saavuimme keskipäivän aikaan jo hotellille ja lähdimme melkein siltä istumalta kohti keskustaa. Emme saaneet aseman rikkinäisestä automaatista ostettua junalippuja, eikä bussilippujakaan myyty missään (kaikki lähikioskit olivat kiinni), joten hyppäsimme paikallisen neuvoa noudattaen ilman lippuja bussiin ja toivoimme, että niitä ei tulla kyselemään. Ei tultu.

Päätimme ottaa vähän painetta pois seuraavalta päivältä ja tutustua tämän iltapäivän ja illan aikana mahdollisimman moneen nähtävyyteen kaupungissa. Teemme siis suuren nähtävyysrallin. Olemme aika nopeita suorittajia näissä asioissa. Kohteet nähdään ja sitten jatketaan matkaa. Rooman haaste on tietysti se, että nähtävyyksiä on jokaisen nurkan takana, joten valitsimme ne pakollisimmat aloittaen hiljaisesta Vatikaanista.

IMG_6620

DCIM100GOPRO

Vatikaanin lisäksi kiersimme katsomassa mm. Fontana di Trevin, Piazza Navonan, Pantheonin, Foro Romanon, Palatinon ja tietysti Colosseumin. Siirtymiset suoritettiin kävellen ja kilometrejä iltapäivän aikana kertyi trippimittariin kolmetoista. Jaloissa tämä hieman tuntui, sillä emme tietenkään varautuneet kunnollisilla kengillä.

DCIM100GOPRO

IMG_6726IMG_6728

DCIM100GOPRO

Illalliseksi perinteistä italialaista, eli pizzaa. Catinari oli ravintolan nimi. Perus hyvää, ei moitteita, eikä suuria ylistyksiä. Illallisen jälkeen olimme sen verran puhki, että hyppäsimme julkisten sijaan taksiin ja ajeltiin unten maille hotelliin.

Päivä kaksi. Taas pitäisi lähteä kaupunkiin kiertelemään nähtävyyksiä. Mutta entä jos ei jaksa? Ei huvittanut sitten yhtään, joten päätimme viettää vähän erilaisen Rooma-päivän. Nappasimme uikkarit ja pyyhkeet reppuun ja ajelimme kaupungin sijaan rannalle. Rooman lähettyvillä on useita ihan kelvollisia rantoja, joille osalle pääsee kaupungista ihan julkisillakin kulkuvälineillä. Hotellista meille suositeltiin Santa Severan rantaa, joten sinne siis!

IMG_6703

DCIM100GOPRO

Kuumaa hiekkaa, kylmää olutta ja aurinkoa. Ihminen ei tähän hetkeen juuri muuta kaivannut. Ranta nyt oli ihan ok. Paljon aurinkotuoleja ja -varjoja rivissä, jotka kaikki kuuluvat rannan takana oleville ravintoloille. Päivävuokrat melko kalliita, mutta maksoimme mukisematta (taisi olla 15-20 euroa kahdesta tuolista ja varjosta).

IMG_6683

Lounas rantaravintoloissa oli kalliimmasta päästä, mutta nälkä ei tullessaan katso hintalappua.  Meren antimia vatsan pohjalle ja takaisin kohti Roomaa.

IMG_1490

Varasimme illaksi vielä opastetun ruokakierroksen (Food Tours of Rome). Tämä kannatti. Usean tunnin kierrokseen kuului myös paljon tietoa kaupungista ja sen nähtävyyksistä. Ja tietysti valtava määrä hyvää ruokaa! Söimme mm. uppopaistettua artisokkaa, superhyvää pizzaa (oluen kanssa), antipastoja (kinkkuja, salamia, juustoja), erilaisia pastoja, simpukoita, tiramisua ja tietysti espressoa ja jäätelöä.

IMG_6711

Vatsat täynnä kohti hotellia ja unille. Rooma on nähty ja koettu. Nähtävää jäi tietysti vielä tuleville reissuille. Toisaalta ehdimme myös näkemään lyhyessä ajassa uskomattoman paljon.

Toisen yön jälkeen suuntasimme rannikkoa pitkin kohti La Speziaa, jonka lähettyviltä löytyvät kuvankauniit Cinque Terren pikkukylät. Matkan varrella pysähdyimme Pisaan, jossa kävimme toteamassa sen kuuluisan tornin olevan edelleen vinossa ja otimme pari pakollista hassuttelukuvaa. Lounastauko oli juuri sopiva aika viettää Pisassa. Pikakatsauksen perusteella täällä ei tornin lisäksi juuri muuta nähtävää ole (saatan tietysti olla väärässäkin).

IMG_6761

3 thoughts on “Rooma päivässä tai parissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s