Kolme päivää Budapestissa

Elokuu 2016 ja reissukuume. Jonnekin olisi päästävä, mutta aikaa ei ole valtavan paljon. Siispä Euroopan kartta käteen ja lopulta sormi osoitti Unkarin pääkaupunkiin, Budapestiin. Reissu kohdistui arkipäiville, tiistaista perjantaihin.

img_2585

Finnairin suorat lennot, taksi hotellille ja iltakävelylle kylille. Hotelliksi valitsimme 12 Revay Hotellin, erittäin siisti ja edullinen majoitusliike keskustassa. Kävellen pääsee helposti ydinkeskustan kaikille nähtävyyksille. Reissun tarkoitus onkin kierrellä kaupungin nähtävyyksiä, syödä hyvin ja kerätä uusia kokemuksia meille vielä tuntemattomasta paikasta. Itse olin kerran käynyt täällä työmatkalla, mutta silloin en ehtinyt tutustua kaupunkiin lainkaan.

Reissun jännitystä lisäsi se, että olemme ensimmäistä kertaa matkassa uutena pariskuntana. Vastarakastuneille reissaamisen sanotaan olevan jonkinlainen koetinkivi suhteelle, jossa toisesta saattaa paljastua uusia puolia, joten let’s see 🙂

Ensimmäisen iltakävelyn ruokapaikaksi valikoitui kiireessä ja pienessä nälkäkiukussa ihan kelvollisen näköinen italialainen, joka osoittautui lopulta aika heikoksi valinnaksi. Tästä viisastuneena seuraavien päivien ruokailut varmistettiin hyväksi Tripadvisorin avulla. Helpottaa paljon, kun näin lyhyellä reissulla ei ole aikaa koluta läpi kaikkia huonoja ravintoloita. Ohut harmitus huonosta ruoasta purkautui lopulta terassilla hyvän viinin äärellä (kuvassa Basilica of St. Stephen).

img_2598

Ensimmäisen päivän kohteeksi otimme Margaret Islandin, joka on suuri puistoalue keskellä Tonavaa. Siltoja pitkin pääsee näppärästi kävellen paikalle. Puistossa voi liikua kävellen tai lukuisilla eri menopeleillä, joita puistossa vuokrataan. On polkupyörää, polkuautoa, sähkövempaimia ja vaikka mitä erikoisuuksia. Valitsemme leppoisan kävelyn. Margaret Island on juuri sitä, mitä se lupaa. Iso puisto. Löytyy pientä eläintarhaa, kahvilaa, ravintolaa, uimalaa, puutarhaa ja vaikka mitä. Ulkoiluaktiviteettina oikein toimiva!

img_2642img_2647

Puiston jälkeen piti saada ruokaa ja miniloman lounasgalleriaan ikuistettiin ensimmäisenä perinteinen unkarilainen gulassikeitto. Nams!

Iltapäiväksi olimme varanneet opastetun kaupunkikierroksen, Alternative Budapest walking tourin. Kierros johdatteli katutaiteen ja kulttuurin pariin mielenkiintoisella tavalla ja tämä olikin yksi reissun kohokohdista. Pääsimme tutustumaan sellaisiin paikkoihin, joihin emme olisi osanneet muuten tulla. Iltapäivän perusteella Budapest on aika hipsteri kaupunki!

img_2697img_2727

Kierroksen päättyessä alkoi myös rankkasade, joka kasteli meidät täysin. Onneksi oli sen verran lämmin, että sateessakin pystyi juoksemaan hotellille. Yksi kesän hauskimpia päiviä! 🙂

Illallinen hotellin läheisyydestä löytyvässä Oliva Restaurant & Pizzeriassa oli hyvä. Tunnelmallinen pikkupaikka, hyvä ruoka, hyvä palvelu.

Toisen päivän nähtävyyksiin kuuluivat mm. Castle Hill, Liberty Bridge ja kauppahalli.

img_2828img_2671

Castle Hill lienee se suurin turistirysä tässä kaupungissa. Mutta näkemisen arvoinen kuitenkin. Keskustasta pääsee paikalle helposti siltaa pitkin Tonavan yli ja ylöskin on helppo kävellä. Liikuntarajoitteisille on tarjolla eri vaihtoehtoja busseista pieniin juniin. Täältä lienee kaupungin hienoimmat näköalat keskustan yli.

img_2797img_2805

Lounaspaikka, Bangkok Thai, oli todellinen löytö. Superedullista ja maistuvaa thairuokaa paikassa, jossa kuvista päätellen on käynyt komea rivi julkimoitakin syömässä. Tätä voi suositella illallispaikaksikin!

Illallinen nautittiin yhdessä kaupungin parhaimmiksi kehutuissa paikoissa, Zonassa. Eikä tarvinnut pettyä. Hintataso on selkeästi korkeampi, mutta herkkusuille tämä oli paras mahdollinen paikka viimeiselle illalliselle.

Kotiinpaluu oli perjantaina vasta klo 19, joten meillä oli hyvin aikaa vielä jatkaa kaupunkiin tutustumista. Aamukävely tehtiin Heroe’s Squarelle ja City Parkiin, josta hypättiin metron kyytiin ja otettiin tarkasteluun vielä Tonava jokilaivan (vesibussin) kyydissä. Tämä oli hauska kokemus. Julkiseen liikenteeseen kuuluvaan laivaan saa liput halvalla ja mukaan saa ottaa omat eväät. Niinpä seilasimme hiljalleen pitkin Tonavaa olutta ja skumppaa nauttien ja auringossa ruskettuen!

img_2865img_2860

Päätimme kaupunkirundin vielä juutalaiskorttelin tapasravintolaan, jossa kurkusta huuhtoutui alas tapasten kanssa myös pari litraa sangriaa 🙂

img_2883

Budapest on todella kiva kaupunki, jossa saa helposti kulumaan kolme-neljä päivää ihan vaan paikkoja kierrellessä. Matkaan voi lähteä vähän pienemmälläkin budjetilla, sillä Unkari on yksi Euroopan edullisimmista maista. Julkinen liikenne toimii Budapestissa oikein hyvin ja navigointi kaupungissa on helppoa. Keskusta on riittävän pieni, eli kävellen pääsee oikeastaan joka paikkaan.

img_2624

Tuore parisuhdekin kesti reissun ja saattoi toimia yhtenä moottorina yhteenmuutolle myöhemmin syksystä 🙂

img_2807

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s