Bangkok – Kaupunki tutuksi kolmessa päivässä

Yhdeksän päivän pikareissu Thaimaassa päättyy tällä kertaa pääkaupunkiin Bangkokiin, jossa on käytettävänä kolme yötä (ja päivää) ennen kotiinpaluuta.

Käyn Bangkokissa ensimmäistä kertaa elämässäni. Tavoitteenani tutustua kaupunkiin niin, että saan siitä jonkinlaisen käsityksen. Hotelli napattiin keskeiseltä paikalta, Holiday Inn Sukhumvitin kaupunginosasta, jota voidaan luonnehtia Bangkokin keskustaksi. Oikein fiksu perushotelli, josta löytyy kiva uima-allas 8. kerroksen terassilta. Huone on 25. kerroksessa ja näkymät ovat varsin mukavat.

Liikkuminen kaupungissa hoidettiin enimmäkseen julkisilla niiden helppouden takia. Kadut ovat yleensä hyvinkin ruuhkaiset, joten päiväsaikaan olet metrolla tai BTS Skytrainilla huomattavasti nopeammin perillä kuin taksilla. Jos käytät kuitenkin taksia, niin huolehti, että kuljettaja laittaa mittarin päälle. Tällöin et maksa ylimääräistä ja kyydit ovatkin aika edullisia. Sekä taksi- että tuk tuk kuskit ovat innokkaita laskuttamaan ylimääräistä turisteilta. Tuk tuk kyytiä ei voi suositella lainkaan, sillä niissä ei mittaria ole ja maksat kyydistäsi suurella todennäköisyydellä enemmän, kuin pitäisi. Bonuksena sinut saatetaan viedä johonkin liikkeisiin tai ravintoloihin matkan varrella, joihin et halua. Ihan kokeilemisen arvoinen kyyti oli myös kanavavene, jossa on kiinteät hinnat. Paatti oli aivan täyteen ammuttu, piti järjetöntä meteliä ja liikkui rumaa kanavaa pitkin, mutta silti tässä oli jotain makeeta!

Viimeinen matkapäivä osui kansalliselle pyhäpäivälle, jona alkoholin myynti oli kiellettyä koko maassa. Moni baari olikin suljettu ja ruokaravintoloissa mentiin vesi- ja limulinjalla. Hiukan harmitti, ettei viimeisenä iltana saa olutta, mutta tähänkin löytyi ratkaisu pienestä italialaisravintolasta, joka tarjoili olutta teekannuissa ja kahvimukeissa. Ravintola olikin niitä harvoja, jolla asiakkaita riitti runsaasti ja jostain syystä kaikilla oli pöydissään teekannut.

Kolmessa päivässä ehtii tekemään ja näkemään yllättävänkin paljon. Tässä paikkoja, joita tuli kierrettyä ja muutama sananen niistä.

Chatuchak Weekend Market on todella iso tori, jossa myydään kaikkea mahdollista tekstiileistä leluihin, aurinkolaseihin ja ruokaan. Tulimme ilta-aikaan, jolloin moni liike jo sulkee ja iltatorin liikkeet avaavat näiden tilalle. Torilla käy päivittäin jopa 200 000 ihmistä, joten tungokseen on hyvä varautua. Ihmispaljoudesta huolimatta oikein hyvä kokemus, joskaan kaipaamiani ruokaerikoisuuksia, kuten hämähäkkejä tai skorpioneja ei löytynyt. Markkinoille pääsi helposti BTS Skytrainilla, pois kannataa jäädä päätepysäkki Mo Chitissa. Nimensä mukaisesti markkinat järjestetään vain viikonloppuisin.


Train Night Market Ratchada on paikallisten nuorten suosiossa oleva iltatori. Täällä myytävä tavara oli selkeästi heikompilaatuista, kuin Chatuchak Weekend Marketilla. Melutaso torilla on aikamoinen, kun paikalla on monta livebändiä, DJ:tä ja baareja, jotka muuten vaan luukuttavat musiikkia todella kovaa. Ostettavaa ei löytynyt, mutta kiva tämä oli nähdä, vaikka kolmekymppinen tunsikin itsensä täällä hieman vanhaksi. Edelleenkään ei löytynyt ötököitä syötäväksi. Torille pääsee helpoiten metrolla, jää pois Thailand Cultural Center -pysäkillä ja poistu exitistä nro 3.


Maeklong Railway Market sijaitsee Bangkokista noin tunnin ajomatkan päässä, mutta on ehdottomasti näkemisen arvoinen. Olet saattanut nähdä netissä videoita, joissa juna ajaa torin läpi ja kauppiaat vetävät nopeasti tavaransa ja rättinsä sivuun junan tieltä – tämä on juuri se. Liikkuminen tapahtuu siis junaraidetta pitkin ja kun juna tulee, on väistettävä sivuun. Junat eivät aja täällä kovaa, sillä juna-asema on aivan markkinoiden takana. Käyntimme aikaan rataa remontoitiin, eivätkä junat kulkeneet. Normaalisti tästä ajaa juna kahdeksan kertaa päivän aikana, joten mahdollisuus tämän hauskan tapahtuman näkemiseen ovat varsin hyvät. Marketilla myydään enimmäkseen ruokaa ja se onkin paikallisten Prisma. Kannattaa ennakkoluulottomasti ostaa erilaisia ruokia kojuista ja maistella, joukossa on todella hyviä ylläreitä, eivätkä ne maksa täällä juuri mitään (esim. nippu banaaneja 30 senttiä). Ota oma kuljettaja ja käy samalla reissulla seuraavassa kohteessa.


Damnoen Saduak Floating Market eli ne kuuluisat kelluvat markkinat löytyvät noin puolentoista tunnin ajomatkan päästä Bangkokin keskustasta. Markkinat ovat aikamoinen turistirysä, mutta siitä huolimatta tutustumisen arvoiset. Paikalle saavuttuasi ostat pääsyn pieneen veneeseen, jolla lähdetään soutamaan pitkin markkinoita. Täällä myytävät tavarat edustavat pitkälti samaa kirjoa, kuin keskustan torien tavara ja tinkiminen kannattaa. Hinnoista pitäisi saada ainakin puolet pois, joskus enemmänkin. Koska olimme opastetulla rundilla, meidät vietiin myös markkinoiden ulkopuolelle pienempiin kanaviin katsomaan, kuinka paikalliset täällä elävät kanavien varrella. Tänne siis kannattaa tulla oman kuljettajan kanssa ja tehdä samalla visiitti Maeklong Railway Marketiin, joka on samoilla suunnilla.Terminal 21 Shopping Center on keskellä Sukhumvitia, Skytrain -aseman yhteydessä oleva suuri ostoskeskus (yli 600 liikettä). Ostoskeskus on teemoitettu lentoasemaksi ja jokainen kerros edustaa jotakin kohdetta (esim. London, San Fransisco jne.). Täältä tein aika paljon ostoksia. Ostarin Food Courtia kehutaan myös erittäin hyväksi! Tänne pääset BTS Skytrainilla (Asok -pysäkki) tai Metrolla (Sukhumvit Station).


Siam Paragon Shopping Center on Kaakkois-Aasian suurin ostoskeskus. Sisältä moderni paikka ei meissä herättänyt suuria tunteita, mutta kuten olettaa saattaa, löytyy täältä kaikkea ostettavaa, mitä vaan voi kuvitella. Paljon oli myös ns. paksun lompsan liikkeitä. Muodin ykkösbrändit ovat hyvin edustettuina omassa kerroksessaan ja jos Visalla on käyttövaraa, niin voit hankkia täältä myös Aston Martinin, Lamborghinin tai Rolls Roycen. Helpoin yhteys ostariin on BTS Skytrainilla Siamin asemalta.

 

Wat Pho (The Temple of the Reclining Buddha) eli makaavan Buddhan temppeli. Aivan jäätävä turistirysä. Visiitti osui vielä kansalliselle pyhäpäivälle, jolloin kunnioitetaan Buddhaa, mikä lisäsi turistien määrää entisestään. Temppelissä on 46 metriä pitkä, kullattu Buddha-patsas makuuasennossa. Tämä on Thaimaan ”most respected” Buddha-patsas, jossa jokaisen uskovaisen tulisi käydä kerran eläessään. Paikalla onkin paljon buddhisteja rukoilemassa patsaan äärellä. Huomioi tiukat pukeutumiskoodit!

 Wat Phra Kaew (The Royal Temple) on toinen temppeli Wat Phon yhteydessä. Tänne on rakennettu miniatyyrikokoinen Angkor Wat (Kambodza) ja maan ensimmäisen kuninkaan tuhkia on siroteltu korkeisiin rakennuksiin. Mielenkiintoista arkkitehtuuria, paljon erikokoisia Buddha-patsaita ja jälleen kerran jäätävä määrä turisteja.

 

Vertigo & Moon Bar on ravintola ja baari Banyan Tree -hotellin katolla 61. kerroksessa. Näkymät ovat tietysti upeat ja kamerat käyvätkin tiuhaan tahtiin turisteilla. Ruokaa ei tullut maisteltua, mutta sen sijaan käytiin täyteen ahdetussa baarissa juomassa gin tonic ja bloody mary. Juomat olivat luokattoman huonoja ja tietysti kalliita (n. 15 eur/juoma). Suositukseni onkin ottaa perus olut, joka sekin on kallista, mutta ainakin maku on sama kuin muualla.

Loppuun vielä muutama tunnelmakuva Bangkokista ja lähialueilta.

Barracuda kaloja Maeklong Railway Marketilta

 

Suolapelto matkalla floating marketille

 

 

Iltatrafiikkia

 

Vesibussin pysäkki kanavan varrella

Saduak Floating Marketin läheltä

 

Saduak Floating Market

 

Ehkä sitten joskus isona…

Summa summarum, Bangkok tarjosi mahtavia kokemuksia ensikertalaiselle ja vaikka kaupunki ei tehnyt suurta vaikutusta aluksi, pääsi se kuitenkin lopulta ihon alle ja paluu ”rikospaikalle” on jo suunnitteilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s