Koh Kood – Aitoa Thaimaata ilman turistimassoja

Tulimme saarelle Koh Makilta, josta on säännölliset speed boat yhteydet Koh Koodille. Venekyyti järjestyi vaivatta Koh Makin majatalon isännän kautta, joka varasi paikat veneeseen. Kyydin hinta on kymmenen euron luokkaa. Monella Koh Koodin resorteista on myös omat speed boatit, jotka hakevat vieraat mantereen puolelta.

Veneellä pääsi suoraan hotellille, Captain Hook Resortin laituriin. Perillä odotti ystävällinen henkilökunta, joka kantoi tavaramme pieneen mini pool villaan.

Captain Hook Resort on yksi saman omistajan neljästä hotellista Koh Koodilla. Muut hotellit ovat nimeltään Peter Pan, Wendy ja Tinkerbell. Nämä kolme sijaitsevat hieman vilkkaammalla alueella saaren ”keskustassa”, kun taas Captain Hook on melko eristyksissä, eikä sinne pääse kuin venekyydillä.

Hotelli on rannalla, jossa pieni joki kohtaa meren. Hotellilla on oma ranta joen toisella puolella ja rannalle pääsee joko uimalla tai kajakilla, jotka kuuluvat majoituksen hintaan (vain jos olet varannut full board packagen). Pakettiin kuuluu myös snorklausretki, retki vesiputoukselle ja iltaveneily joelle katsomaan tulikärpäsiä. Kaikki kivoja kokemuksia.

Hotelli vastasi kaikkiin odotuksiin. Pieni villa oli oikein mukava, hienoilla näkymillä suoraan merelle ja terassilla oli oma pieni allas. Ruokaa oli tarjolla erittäin runsaasti ja se oli maistuvaa. Pakettiin kuului aamiainen, lounas, iltapäiväsnack ja illallinen. Illalliseen kuului aina yli kymmenen ruokalajia, joita en kertaakaan jaksanut kokonaan syödä. Pöytään kannettiin enimmäkseen meren antimia, kuten mustekalaa, taskurapuja, jättiravun pyrstöjä, simpukoita sekä erilaisia kaloja. Lisäksi aina oli tarjolla keittoa, riisiä ja jotain liharuokaa.

Captain Hookissa majoittuu pääasiassa Thaimaalaisia, jotka ovat 1-3 yön paketilla rentoutumassa kaupunkien sykkeestä. Tämä näyttäisi pätevän koko Koh Koodin saareen. Kuulinkin, että Kood on tällä hetkellä paikallisten ”The paikka”, jonne tullaan lomailemaan.

Kokonaisuudessaan Koh Kood on erittäin rauhallinen saari. Ravintoloita ja tekemistä riittää, mutta missään ei tule sellaista oloa, että oltaisiin turistirysässä. Yöelämää saarella ei ole.

Viivyimme saarella neljä päivää, joiden aikana kävimme mm. snorklausretkellä, makoilimme rannalla ja altaalla ja vuokrasimme skootterit nähdäksemme saarta.

Koh Kood on suurimmaksi osaksi sademetsää ja hotellien/kylien ulkopuolella ei ole sinänsä juuri nähtävää. Saarella on muutama vesiputous, joilla pääsee uimaan mukavan viileään veteen. Kiersimme nämä kaikki skootterilla. Suosikiksemme muodostui lähimpänä hotelliamme oleva pienehkö vesiputous, jossa pääsi myös hyppäämään korkealta putouksen päältä syvään veteen. Kävimme myös Ao Salad -nimisessä kalastajakylässä, josta löytyy mm. valtava Buddha -patsas. Kiva ja näkemisen arvoinen kylä! Lisäksi kävimme katsomassa saaren päänähtävyyksiin kuuluvia 500-vuotiaita puita. Aika vaikuttava näky!


  

Hotellin lähellä oli myös mielettömän kaunis autio ranta, jonne meloimme muutamaksi tunniksi. Fiksu olisi suojautunut hyönteismyrkyllä, joka nyt jäi tietysti tekemättä. Tuliaisena upealta rannalta tuotiin tullessamme todella paljon hiekkakärpäsen puremia, joita hoidetaan joka ilta nyt täällä Bangkokissa rasvalla. Ihmiset reagoivat eri tavoilla hiekkakärpäsen puremiin. Toisilla ei tule mitään, toisilla ne muistuttavat tavallista hyttysen puremaa, mutta monilla puremat paisuvat aika isoiksi ja kutisevat paljon pahemmin kuin itikan pistot.

Omien kokemusteni perusteella voin vahvasti suositella Koh Koodia matkakohteena. Saari on upea paratiisi, jota turismi ei ole vielä pilannut. Saarella ollessa kannattaa ottaa skootteri ja käydä katsomassa vesiputoukset ja kalastajakylät. Skootteria on mukava ajella, sillä tiet ovat hyväkuntoisia, vaikka hyvin pieniä ovatkin. Muita tiellä liikkujia ei juuri ole, joten vasemmanpuoleinen liikennekään ei tunnu haastavalta. Vesi oli loman aikana erittäin kirkasta, joten peukut myös snorklausretkelle. Pinnan alla oli paljon nähtävää!


  

Koh Koodilta poistuimme hotellin speed boatilla ja jatkoimme matereella taksikyydillä Bangkokiin. Taksikyydin hinta on 4000THB lentokentälle ja 4500THB Bangkokin keskustan hotelleille. Kyyti järjestyy helpoiten kun sen varaa hotellin kautta. Matka-aika lentokentälle on noin 4 tuntia ja keskustaan 4,5-5,5 tuntia riippuen kaupungin ruuhkista. Toinen vaihtoehto on lentää Bangkok-Trat väli ja ajella taksilla muut välit. Matka-aika on kokonaisuudessaan kuitenkin melkein sama kuin autolla ajellen.

Koh Koodin plussat ja miinukset:

+ Rauha, luonto, vesiputoukset, hotellimme

– Hiekkakärpäset hiljaisilla rannoilla, pitkähkö matka Bangkokista viikon lomallaOne thought on “Koh Kood – Aitoa Thaimaata ilman turistimassoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s