Koh Mak – Rauhallisia rantapäiviä

Tarkoitus oli lentää Finnairin suoralla lennolla Bangkokiin, josta edelleen auto- ja venekyydillä Koh Makille. Kokonaismatka-aika olisi ollut noin 15 tuntia. Uusista A350-900 lentokoneista ja säännöllisistä lentovuoroista huolimatta joskus kuitenkin tulee muuttujia matkaan ja lentoja saattaa peruuntua. Näin kävi nyt, kun olimme ensin odottaneet useamman tunnin myöhästynyttä lentoamme. Tällaisia kokemuksia ei toivoisi sattuvan omalle kohdalle, mutta minkäs teet.

Tässä kohtaa ymmärsimme, että jos lomalle halutaan päästä, on toimittava nopeasti ja aktiivisesti. Pidimme huolen siitä, että olimme ensimmäisten joukossa palvelutiskeillä, sillä fakta on, että perässä tulee 300 muutakin, jotka haluavat mahdollisimman nopeasti kohteeseen.

Meidät majoitettiin lentokenttähotelliin ja sinne saapuessa olimme jo soittaneet lentoyhtiön asiakaspalveluun uudelleenreititystä tiedustellaksemme. Ensimmäisellä puhelulla vedimme vesiperän, mutta emme jääneet odottamaan. Soitimme pian uudelleen ja saimmekin heti seuraavalle aamulle lennon. Reittimme kulkisi Pariisin kautta ja sieltä Air Francen koneella Bangkokiin. Koneessa oli vain muutama paikka jäljellä, joten olisimme luultavasti jääneet ilman paikkoja jos olisimme odotelleet lentoyhtiön yhteydenottoa. Saamamme asiakaspalvelu oli koko ajan erittäin hyvää, pienestä epätietoisuudesta huolimatta, siitä kiitos Finnairille.

Pääsimme siis lopulta lähtemään 16 tuntia alkuperäistä aikataulua jäljessä ja varsinainen matkustusaika oli kasvanut 15 tunnista noin 22 tuntiin. Pariisin kentästä monella on huonoja kokemuksia, kun matkatavarat eivät meinaa kovin hyvällä prosentilla löytää tietään jatkolennoille. Meillä kävi tämän suhteen tuuri, sillä Bangkokiin saavuttuamme hihnalle ilmestyi myös reppumme.

 

Terminaalissa löysimme pienen etsinnän jälkeen kuljettajamme ja neljän tunnin automatka saattoi alkaa. Nukahdin mukavan katumaasturin etupenkkiin vasta loppumatkasta hetkeksi. Olen surkea nukkumaan lennoilla, joten edes pieni torkahtaminen oli kullanarvoinen tässä vaiheessa.

Satamassa perillä tasan neljä tuntia myöhemmin ja speed boatin lähtöön oli aikaa tunti, joka kului melkoisessa väsymys-sumussa lämmöstä nauttien ja vettä juoden.

 

 

Speed Boat lähti aikataulun mukaisesti ja 50 minuuttia myöhemmin jalkapohjat otti kosketuksen upean paratiisirannan laituriin Koh Makin saarella. Tässä kohtaa pystyi vaan toteamaan, että kyllä muuten kannatti. Ranta muistutti kaikkia niitä matkaesitteiden unelmabiitsi -kuvia. Ihmisiä ei juuri ollut ja rantabaarista kantautui hiljainen musiikki. Loppumatka hotellille sujui paikan omistajan, brittiläisen Paulin avolavalla.

 

Majoitusvalinta täällä oli Big Easy Koh Mak -niminen, bungaloweista koostuva hotelli rannalla. Reput siistin bungalowin lattialle ja rannalle kylmälle oluelle ja lounaalle. Ja lopulta ansaituille päiväunille.

 

 

Big Easy on fasiliteeteiltaan oikein hyvä paikka. Bungalowit ovat erittäin siistejä, tilavia ja ilmastoituja. Vessa ja suihku ovat sisätiloissa ja nekin erittäin siistit. Hotelli on pieni, ehkä 7 bungalowia yhteensä. Big Easy on hiljaisen rannan viimeinen hotelli, joten omaa rauhaakin täällä on. Merivesi on oikeaa linnunmaitoa ja palmupuut koristavat rantaa kauniisti. Joku voisi kutsua tätä paratiisiksi!

 


 

Peruuntuneen lennon ja uudelleenreititysten vuoksi suunniteltu kolmen yön Koh Mak -kokemus jäi kuitenkin vain kahden yön mittaiseksi, joten itse saaresta osaan kertoa vain vähän. Nähdyn perusteella saarella on kaksi niin kutsuttua päärantaa, joille suurin osa hotelleista on rakennettu. Tämä ei missään nimessä tee näistä rannoista turistirysiä, vaan ne ovat hyvin idyllisiä ja rauhallisia. Mak on poikkeuksellinen muihin alueen saariin verrattuna siitä, että se on hyvin tasainen, eikä korkeuseroja juuri ole. Meidän ranta oli erittäin hyvä ja selvisimme siitä ilman hiekkakärpästen puremia, vaikka kärpäsiä oli nyt kuulemma todella paljon. Railakasta  ja vauhdikasta yöelämää Koh Makilta on melko turha etsiä, täältä sitä ei löydy. Meno on iisiä kaikin puolin ja asiat etenevät täällä omalla painollaan.

 

Vietimme yhden kokonaisen päivän rannalla lepäillen ja kävellen, kunnes seuraavana aamuna oli aika vaihtaa saarta Koh Koodille. Makilta on useita veneyhteyksiä Koodille, jotka vievät suoraan resorttien laitureihin.

 

 

Saarenvaihto osui tuuliselle päivälle ja pienehkö speed boat olikin aikamoinen pesukone, joka vispasi aalloissa edes takaisin. Tästä huolimatta selvittiin ehjin nahoin (ja vähän kipeillä selillä) Koh Koodille hotelliin, Captain Hook Resortiin.

Siinä missä Koh Mak on ehkä hieman rauhallisempi ja hintatasoltaan edullisempi saari, on Koh Kood puolestaan vähän parempien hotellien ja astetta korkeamman hintatason saari. Koh Koodista lisää seuraavassa kirjoituksessa!

 One thought on “Koh Mak – Rauhallisia rantapäiviä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s