Viikon loma – Kohteeksi Thaimaa?

Viikon talviloma töistä ja hirvittävä auringon kaipuu. Kavereiden lomakuvien perusteella aurinko paistaa ihan lämpimästi esim. Dubaissa, Kanarian saarilla ja jopa Espanjassa. Jotenkin nämä eivät kuitenkaan nyt houkuttele. Pitäisi lähteä kauemmas, mutta kannattaako Aasiaan matkustaa niin lyhyeksi ajaksi? Jokainen aikaisemmista Aasian matkoistani on kestänyt vähintään kaksi viikkoa ja sekin on joskus tuntunut lyhyeltä ajalta.

Finnairin suorat lennot Thaimaahan ovat kuitenkin sen verran houkuttelevia, että päätös lähteä oli lopulta aika helppo.

Mutta Thaimaa. Eikö se jo ole nähty, saako sieltä enää uusia kokemuksia? Ajatuksissa pyörii paikkoja, joihin on suorat lennot. Bangkok, suurkaupunki jossa omasta rauhasta ei ole mitään tietoa. Phuket ja Krabi, kaksi turistirysää, joissa aito Thaimaa loistaa poissaolollaan.

Siispä kartta käteen ja tutkimaan, minne pääsisi pakenemaan omaan rauhaan suoralta lennolta. Tuttavani kävi puolisoineen hiljattain Changin saarella, joka sijaitsee Thaimaan itäisessä kolkassa, lähellä Kambodzan rajaa. Edelleenkin kuitenkin tuntui siltä, että pitäisi päästä vieläkin pienempään paikkaan. Zoomaus alueen karttaan paljasti Changin läheltä paljon pieniä saaria, jotka pääsivät tarkempaan syyniin. Kaksi suosituinta näyttäisivät olevan Koh Kood ja Koh Mak. Muitakin vaihtoehtoja on, esimerkiksi Koh Wai.
Kaikille näistä saarista on kuitenkin Bangkokista aika pitkä matka. Helpoimmat matkustustavat ovat joko ottaa jatkolento Bangkokista Tratiin, siitä taksilla satamaan ja venekyydillä saarille. Toinen vaihtoehto on ottaa autokyyti Bangkokista suoraan Tratin satamaan, mutta tämä kestäisi nelisen tuntia. Plus tietysti venekyydit. Koh Waille ei edes pääsisi suoraan veneellä, vaan pitäisi mennä jonkun toisen saaren kautta ja hakea sieltä toinen venekyyti. Wai siis poissa laskuista.

Pientä hulluutta tarvittiin, mutta varaukseen kirjattiin lopulta reiluksi viikoksi (perjantaista seuraavan viikon sunnuntaihin) kolme eri kohdetta seuraavasti:

Suoralla lennolla Helsingistä Bangkokiin. Sieltä privaatilla taksikyydillä Tratin satamaan (4000THB), josta venekyyti Koh Makille (400THB/hlö). Makilla kolme yötä, josta venekuljetus Koh Koodille (300THB/hlö). Koodilla kolme yötä ja venekyydillä ja taksilla takaisin Bangkokiin, jossa vielä kaksi yötä.
Tätä kirjoittaessa olen vielä tien päällä ja matkasuunnitelmat ovat menneet jotakuinkin uusiksi, joskin kohteet pysyvät samoina. Kommelluksista ja kokemuksista lisää seuraavissa kirjoituksissa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s