Tunnelmia Agadirista

Syysloma 2014. Tällä kertaa matkakohde on Marokko. Finnairin suora lento Helsingistä Agadiriin kesti kuutisen tuntia.

Näyttökuva 2015-1-10 kello 15.51.22

IMG_8610
Hetken kuluttua Agadir
IMG_8597
Siinä se on. Agadir ilmasta.

Hotellimme Surf & Yoga resort Paradis Plage löytyy Aurinkomatkojen Agadirin hotellien joukosta, mutta sijaitsee noin 30km Agadirista pohjoiseen Imi Ouaddarin kylässä. Hotelli on rannalla, eikä sen välittömässä läheisyydessä muita hotelleja ole. Odotimme hieman boutique-tyyppistä, pienehköä hotellia, mutta vastassa olikin aika resorttimainen, iso hotelli. Paikallinen luokitus on viisi tähteä, mutta jää meidän mittapuussa kuitenkin neljän tähden kategoriaan kättelystä alkaen. Huoneet ovat mega-isoja ja nykyaikaisia ja koko hotellialue on erittäin siisti ja hyvin hoidettu. Hotellin nettisivuista saa helposti kuvan, että kyseessä on rauhallinen ja seesteinen jooga- ja surffihotelli, mutta lapseiperheiden kansoittama resortti ei ihan yltänyt sellaiseksi. Lapsiperheille tämä onkin varmasti ihan täydellinen hotelli!

IMG_8616
Hotellin allas oli päivisin lapsiperheiden kovassa käytössä
IMG_8617
Hieronta?
IMG_8769
Näkymä hotellin rannalle
IMG_8632
Parveke-view

Toivuttuamme ensivaikutelmasta kulutamme ensimmäisen iltapäivän lähes autiota rantaa ihmetellessä. On lokakuu ja merivesi tuntuu jaloissa aika viileältä. Ilma on lämmin, mutta pohjoismaalaiselle sopiva, ei siis tukahduttavan kuuma. Muutama kameli kävelee vastaan ja paikalliset kalastajat vetävät puisia veneitään rannalle. Jännä, eksoottinen tunnelma. Koska Imi Ouaddarin kylä on (ainakin toistaiseksi) vaatimattoman pieni ja hotelleja ei juuri ole, on paikan ravintolatarjontakin luonnollisesti vaisua. Olemme siis hotellimme keittiön varassa, joka valitettavasti ei ole ihan maailman paras.

IMG_8605

IMG_8779

IMG_9196

Ranta, allasalue ja hotellihuone sopivat hyvin loikoiluun, mutta nyt tarvitaan vähän actionia. Teemme päiväretken Agadiriin. Jo lyhyen kaupungilla kävelyn aikana käy selväksi, että olimme tehneet kuitenkin ihan hyvän hotellivalinnan. Agadirin keskusta ei ole maailman kaunein paikka, eikä täällä ole oikein mitään erityistä nähtävää. Paikallinen markkinapaikka ”Souk” on tosin valonpilkahdus värikkäine maustekauppoineen.

IMG_8787
Agadirin rantabulevardi
IMG_8820
Soukin sisäänkäynti

IMG_8822

IMG_8824

IMG_8826

IMG_9192

Palatessamme soukilta jouduimme epämiellyttävään tilanteeseen taksissa, kun kuljettaja ei suostunut laittamaan mittaria päälle ja ajoi meidät aivan muualle, kuin olisimme halunneet. No, tästäkin selvittiin (pitkällä kävelyllä).  Päivät hotellilla kuluvat auringonoton ja chillailun merkeissä. Itse kävin parin tunnin surffikoulussa ja matkakumppani joogaili säännöllisesti. Ei ole muuten maailman helpointa hommaa tuo surffaaminen. Kädet väsyvät yllättävän nopeasti, kun taistelet aaltoja vastaan päästäksesi riittävän kauas rannasta. Siitä huolimatta todella mukavaa hommaa ja ehdottomasti täytyy päästä uudelleen kokeilemaan, kun mahdollisuus tarjoutuu!

IMG_8637
Surffikoulun alkulämmittelyä

Agadir on siis nähty, eikä hotellin rannallakaan montaa päivää jaksa tällä kertaa maata, joten lähdemme pienelle retkelle. Siitä lisää seuraavassa kirjoituksessa!

Agaridin plussat:
+ Sopiva ilmasto lokakuussa (illat tosin viileitä)
+ Hotelli Paradis Plagen ranta
+ Omaleimainen tunnelma
+ Kauppiaat eivät ole liian tungettelevia
+ Aallot (jos surffaaminen kiinnostaa)

Agadirin miinukset:
– Palvelu yleisesti hyvin heikolla tasolla
– Kusettavat taksikuskit
– Itse Agadir (emme suosittele)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s