Millainen on sopiva budjetti Thaimaan lomalle?

Lomia on monenlaisia, eikä kysymykseen sopivasta lomabudjetista ole yhtä oikeaa vastausta. Me lienemme sellaisia keskivertokuluttajia reissussa. Matkustamme pariskuntana (pääasiassa) ilman lapsia, nautimme hyvästä ruoasta (jonka ei todellakaan tarvitse olla kalleimmasta päästä) ja tykkäämme enemmän aktiviteeteista, kuin paikallaan makoilusta. Emme juurikaan shoppaile matkoilla, vaan käytämme rahat ruokaan ja elämyksiin.

Thaimaa yllätti meidän lompakot positiivisesti, vaikka olenkin käynyt pari kertaa aiemmin maassa. Pääsimme lopulta huomattavasti pienemmällä budjetilla, kuin mitä olin alun perin ajatellut.

IMG-20180204-WA0015

Kalleinta on tietysti matkustaminen. Saimme suorat Bangkokin lennot edullisesti (469,00 € menopaluu) ja Thaimaan sisäiset lennot olivat todella halvat (Bangkok – Krabi menopaluu noin 50,00 €). Privaattikuljetukset Krabilta Koh Lantalle olivat kuitenkin melko kalliit, 60 euroa per suunta. Jaetuilla minibusseilla pääsee huomattavasti edullisemmin. Matkustimme sesonkiaikaan, tammi-helmikuun vaihteessa, mutta ennen hiihtolomia.

Majoituksista voi maksaa juuri niin paljon kuin haluaa. Edullisimmillaan Koh Lantalla sai majoituksen parilla kympillä. Kallein hotelli maksoi lähes tonnin yöltä. Bangkokissa haitari on vieläkin suurempi. Muutamalla eurolla saa hostellista sängyn jaetusta huoneesta, mutta ylärajaa ei varmasti ole. Olemme ehkä aavistuksen mukavuudenhaluisia majoituksen suhteen. Riippuu tietysti mihin vertaa. Haluamme ilmastoinnin ja oman vessan. Ja majapaikan hyvältä alueelta (rantakohteissa suoraan rannalta ja kaupungeissa ytimestä hyvien kulkuyhteyksien varrelta).

Näillä kriteereillä maksoimme majoituksesta noin 60 euroa per yö ja olimme erittäin tyytyväisiä saamaamme. Koh Lantalla fiksu seafront bungalow ja Bangkokissa neljän tähden boutique hotelli hyvällä sijainnilla.

IMG-20180127-WA0010
Bungalowimme Koh Lantalla (Lanta Fa Rung Beach Resort)

Parasta ja myöskin edullisinta Thaimaassa on ruoka. Koh Lantalla maksoimme illallisista juomineen keskimäärin reilu kymmenen euroa yhteensä. Lounaat syötiin vajaalla kympillä. Pieni olut maksaa 1,7 – 2,3 euroa. Drinkit 3 – 5 euroa. Pitää ehkä korostaa, että söimme ja joimme niissä perus edullisissa paikoissa. Koh Lantallakin saa aivan varmasti satasen illallisen, jos sellaisen haluaa.

Bangkokissa söimme enimmäkseen katukeittiöissä ja night marketien ruokakojuilla, sillä näiden ruoka on ylivoimaisesti parasta ja aidointa thai-keittiötä. Annoksen hinta oli yleensä 1 – 5 euron kieppeillä.

cof
Euron lounaskeitto Bangokin China Townissa

Skootterin vuokraaminen maksoi Koh Lantalla 5,80 € per päivä ja tankin sai täyteen noin kolmella eurolla.

cof
Bensis Koh Lantalla

Opastettuihin retkiin saa helposti kulumaan muutaman satasen, jos niitä tekee useamman. Me teimme yhden Bangkokissa, josta maksoimme noin 25 euroa per naama. Muutoin retkeilimme omatoimisesti julksilla ja takseilla, joihin menee matkasta riippuen paristakymmenestä sentistä pariin euroon. Tuk tukeja ei kannata käyttää.

Kulutimme kymmenessä päivässä yhteensä 500 euroa kaikkiin tekemisiimme ruokineen, juomineen ja pienine tuliaisineen eli tasan 50 euroa päivässä kahdelta henkilöltä. Kuten jo todettu, rahaa saa kulumaan juuri niin paljon kuin haluaa. Me olimme varmasti siellä edullisimmassa päässä kulutuksemme kanssa, mutta teimme kyllä kaikkea mitä halusimme, emmekä jättäneet mitään väliin siksi, että se olisi maksanut mielestämme liikaa.

sdr
Maeklong Railway Marketin retkeen meni vajaa yhdeksän euroa per naama.

Moni jättää matkustamatta Aasiaan, koska matkat ovat niin kalliita. Meidän reissu oli mielestäni täydellinen esimerkki siitä, että kauas on itseasiassa halvempi matkustaa, kuin lähelle. Kymmenen päivän Thaimaan matka tuli maksamaan noin 1250 euroa per naama yhteensä kaikkine kuluineen. Se on lähes puolet vähemmän, kuin mitä meillä meni yhtä pitkään road tripiin Italiassa viime kesänä.

Lukaise tästä, mitä kaikkea reissumme piti sisällään:

Bangkokissa pikkurahalla – Maeklong Railway Marketille muutamalla eurolla
Rannalta kaupunkiin – Bangkok neljässä yössä
Kokkailua Koh Lantalla – Loman parhaat ruoat tehtiin itse
Koh Lanta skootterin selässä
Maailman paras Koh Lanta (Klong Khong Beach)

4 thoughts on “Millainen on sopiva budjetti Thaimaan lomalle?

  1. Mistä saitte varattua lennot noin halvalla? 🙂 Vai ovatko hinnat kallistuneet noin paljon tänä päivänä? Katselin, niin en löytänyt äkkiseltään Meno-paluu lentoja Helsingistä alle n. 800€ helmikuulle.

    Tykkää

    1. Nuo oli kyllä erityisen halvat, mutta viikon päästä lähdetään taas ja ajoissa kun varasin, niin vähän päälle 500 € oli muistaakseni Bangkokiin meno-paluu 😊

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s