Bangkokissa pikkurahalla – Maeklong Railway Marketille muutamalla eurolla

Puolentoista tunnin ajomatkan päässä Bangkokista löytyy parikin käymisen arvoista paikkaa: Maeklong Railway Market ja kaksi floating marketia. Valtaosa kävijöistä on opastetulla (ja kalliilla) retkellä näissä kohteissa, mutta pikkurahallakin tänne pääsee. Me lähdimme seikkailuun ja keräsimme vinkit talteen.

Maeklong Railway Market on lyhykäisyydessään markkina-alue, jonka yksi osa on rakentunut rautatiekiskojen molemmille puolille. Kuudesta kahdeksaan kertaan päivässä myyjät ja asiakkaat väistävät raiteilla liikkuvaa junaa ja kamerat käyvät kuumina tämän tapahtuessa. Onhan se nyt kerran nähtävä! Opastetut päiväretket maksavat muutamasta kympistä reiluun sataseen per naama, mutta miksi maksaa paljon kun voi maksaa vähän?

sdr

1. Mene bussiterminaaliin

Lähdimme liikkeelle hotelliltamme Sukhumvitista Skytrainilla, suuntana Mo Chitin asema. Mo Chitissa on kaupungin pohjoinen bussiterminaali, josta minibussit Maeklongiin lähtevät. Etelänkin bussiterminaalilta lähtee näitä, mutta totesimme sen olevan meille epäedullisessa paikassa, joten Mo Chit it is. Minibussit lähtivät aikaisemmin Victory Monumentilta, mutta lähdöt ovat nykyisin kaikki näistä kahdesta terminaalista (tilanne 2018). Mo Chitin Skytrain asemalta joutuu ottamaan vielä taksin, sillä bussiterminaaliin on melko pitkä matka kävellä täältä. Taksi maksoi noin 60 baht (1,50 eur).

2. Löydä oikea minibussi ja hyppää kyytiin

Bussiterminaali onkin sitten jännittävä paikka. Tulet ensin halliin, josta voi ostaa bussilippuja, mutta meidät ohjattiin täältä ulos laiturialueelle, kun kyselimme oikeaa suuntaa. Laiturialue on todella iso ja erikokoisia busseja on kymmenien sijaan satoja. Kaikki opastekyltit ovat paikallisilla aakkosilla kirjoitettuja, joten turha yrittää suunnistaa niiden perusteella. Kyselimme parinkymmenen metrin välein laiturialueella hengailevilta bussikuskeilta, mistä lähtee Maeklongin minibussit. Jokainen kuski osasi viittoa meitä suurinpiirtein oikeaan suuntaan ja juteltuamme reilun kymmenen kaverin kanssa, löysimme oikean laiturin, jossa kovaääninen rouva möi meille liput.

cofcof

Minibusseja lähtee säännöllisesti sitä mukaa, kun ihmisiä on kyydissä tarpeeksi (noin tunnin välein). Tyhjänä bussit eivät liikahda. Odottelimme ehkä parikymmentä minuuttia, että oli porukkaa tarpeeksi ja hyppäsimme autoon. Muita turisteja ei meidän lisäksi näkynyt, enkä ihmettele. Näistä vaihtoehtoisista tavoista päästä marketille ei kauheasti kylillä huudella. Minibussimatka maksaa 90 baht (2,30 eur) per suunta ja kestää noin 90 minuuttia.

cof

3. Nauti Railway Marketista ja muista kamera

Maeklong Railway Market oli aivan täynnä turisteja. Jopa niin täynnä, että teki hetkittäin mieli lähteä ennen kuin juna ajaa tästä läpi. Onneksi juna tuli aika pian, eikä meidän näin ollen tarvinut odotella pitkään. Turistit ovat myös keskittyneet aika pitkälti tälle pienelle raidepätkälle ja muu osa markkinoista on hyvinkin hiljainen. Turistimassoista huolimatta junan läpiajo oli aika makea ja vaikuttava näky. Ihan tämän takia täällä kannattaa tulla käymään.

img_20180203_143332_11.jpg

img_20180203_140605.jpg
Tältä rata näyttää ilman junaa
sdr
Junan tullessa myyjät vetävät katoksensa sen verran taaksepäin, että juna mahtuu kulkemaan. Juna lipuu hiljaa ja kovalla äänellä markkinoiden läpi päätepysäkilleen.

Junan ajeltua hiljaa markkinoiden läpi päätepysäkilleen, joka sijaitsee markkinoiden takana, lähdimme etsimään murusia rinnan alle. Löysimme pari kivaa katukeittiö-tyyppistä eväspaikkaa juna-aseman puolelta markkinoita ja söimme maistuvan parin euron lounaan.

sdr
Junaan pääsee kiipeämään sisään kun se seisoo päätepysäkillä, jos kiinnostaa miltä nämä kovaääniset vehkeet näyttävät sisältä. Pro tip: asemalta löytyy ihan siistihkö vessa (5 baht).

4. Käy Floating Marketilla

Maeklongilta kannattaa ehdottomasti mennä vielä käymään floating marketilla. Suurin osa turisteista menee Damnoen Saduak floating marketille, joten sitä suurempaa, Amphawaa suositellaan aika monesta suunnasta nykyään. Railway Marketilta lähtee yhteistakseja, eli avolava-tyyppisiä autoja (songthaew) jatkuvalla syötöllä Amphawan suuntaan. Matka kestää kymmenisen minuuttia ja maksaa 8 baht (20 snt) per takamus. Olimme suunnitelleet seuraavalle päivälle floating market -retken, joten jätimme sen tältä päivältä väliin.

Summa summarum

Ehdottomasti hauska retki ja loppupeleissä aika simppeli tehdä omatoimisesti sen sijaan, että käyttäisi ”omaisuuden” opastettuun retkeen. Koko reissu maksoi meille kaikkineen alle yhdeksän euroa per naama:

  • Skytrain Asokista Mo Chitiin – 88 baht yhteensä molemmilta
  • Taksi Skytrainilta bussiterminaalille – 60 baht
  • Minibussi Maeklongiin – 180 baht yhteensä molemmilta

Samat kulut takaisin mennessä, eli yhteensä 656 baht (16,90 eur).

Muita kirjoituksia reissustamme:

Rannalta kaupunkiin – Bangkok neljässä yössä
Kokkailua Koh Lantalla – Loman parhaat ruoat tehtiin itse
Koh Lanta skootterin selässä
Maailman paras Koh Lanta (Klong Khong Beach)
Millainen on sopiva budjetti Thaimaan lomalle?

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s