Gardajärven helmi Malcesine

Italian road tripin ensimmäiseksi kohteeksi valitsimme Gardajärven pohjoispuolella sijaitsevan Malcesinen kylän. Olimme lukeneet netistä viihtyisästä vanhasta kylästä, josta pääsisi suoraan gondolilla parin kilometrin korkeuteen Monte Baldo -vuorelle.

Ajelu Milanosta vuokratulla autolla kohteeseen kesti reilut kaksi tuntia. Ensi kertaa Italiassa ratin takana istuvalle alkumatka oli jännittävä, mutta liikenteeseen tottui nopeasti. Lisää yleistä asiaa autoilusta Italiassa täältä. Etenkin loppumatkan maisemat miellyttivät silmää, kun ajelimme lähes koko Gardajärven mitan rantatietä pitkin etelästä pohjoiseen Malcesinen pikkukylään.


Vietämme täällä kaksi yötä ennen kuin ajamme seuraavaan kohteeseen, Venetsiaan.

Hotellit tuntuivat olevan aika kalliita Gardalla, joten turvauduimme Airbnb -asuntoon, joka todellakin kannatti. Saimme hurjan kivan kämpän keskeltä Malcesinen vanhaa ”kaupunkia” aivan pelipaikoilta. Tästä oli hyvä tutustua pieneen ja ihanaan kylään, joka ei ollut onneksi pakattu aivan täyteen turisteja. Taisimme olla muuten kylän ainoat turistit, jotka eivät olleet Saksasta lähteneet lomailemaan tänne. Paikalliset puhuivat hyvää saksaa, mutta englannin kanssa oli välillä haasteita.


Ensimmäinen iltapäivä kulutettiin lämminhenkisen kylän pieniä kujia kuljeskellessa ja syödessä italialisen keittiön herkkuja. Illallispaikaksi valitsimme ravintolan, josta asuntomme omistajalla oli hyviä kokemuksia, Taverna dei Capitanin. Täällä söimme yhdet reissun parhaista pastoista.


Toisen päivän aamuna heräsimme aikaisin, sillä suunnitelmissa oli nousta Malcesinen takana nousevalle vuorelle, Monte Baldolle. Gondoli kulkee säännöllisin välein ylös, mutta jonot kasvavat pitkiksi nopeasti. Kesäkuisena tiistaiaamuna pääsimme melko helpolla kun saavuimme yhdeksän aikaan paikalle. Vartin odottelun jälkeen olimme jo ensimmäisessä gondolissa matkalla rinteen puolivälin pysäkille, jossa hypättiin toiseen (tällä kertaa hitaasti akselinsa ympäri pyörivään) gondoliin.


Huipulla oli upeat maisemat, kuten olettaa saattaa. Söimme täällä aamiaissämpylät ja kävimme vähän kävelemässä ja istuskelemassa vuoristoniityillä maisemia ihaillen. Huipulla on myös alpakoita (ja kioski, jossa myydään alpakanvillasta tehtyä tavaraa), joita oli hauska käydä tervehtimässä.


Alas vuorelta pääsee gondolin lisäksi kävellen merkittyjä patikkapolkuja pitkin (ei aloittelijoille!) tai vaikka liitovarjoillen. Valitsimme viimeisen vaihtoehdon. Liitovarjoilu on mielettömän hauskaa, eikä osaamista tandemhypyssä tarvita lainkaan. Istut vain mukavasti kyydissä ja ihailet maisemia. Kyyti on todella rauhallista (ellet pyydä lentäjää tekemään vähän temppuja). Liitovarjoilu on varattava hyvissä ajoin etukäteen esimerkiksi täältä. Kahden kilometrin matkaa liideltiin alas noin puoli tuntia. Kesto riippuu aina sääolosuhteista, meillä kävi sen suhteen aika hyvä tuuri. Tuulta oli sopivasti ja varjo sai siitä nostetta alleen.Liitelyn jälkeen pieni lounas kylässä ja pulahdus raikkaaseen ja puhtaaseen Gardajärveen. Kylän sivussa on useita pieniä rantoja, joilta pääsee helposti uimaan. Rannat ovat pientä kiveä, jolla onnistuu kävely paljain varpain, mutta uimakengät olisivat helpottaneet sitä huomattavasti. Peukku siis uimatossuille.


Toisen illan dinneri nautittiin Tripadvisorissa kehuja keränneessä Ristorante al Gondolierissa. Ruoka oli kyllä hyvää, mutta ensimmäisen illan pastat veivät tästä voiton.


Toisen hyvin nukutun yön jälkeen oli aika pakata rinkat ja lähteä ajelemaan kohti Venetsiaa. Siitä lisää seuraavassa kirjoituksessa!

Malcesine ja Garda ylipäätään jäi meidän molempien yhdeksi suosikkipaikaksi Italiassa ja tänne tullaan ehdottomasti joskus uudelleen ajan kanssa. Tekemistä täällä riittää helposti vaikka viikoksi. Upea paikka!

2 thoughts on “Gardajärven helmi Malcesine

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s