Essaouira – Unescon perintökohde

Marrakechista kahden päivän retkemme matka jatkuu Unescon perintökohteeseen, rannikkokaupunki Essaouiraan. Vajaan 200 kilometrin matka taittuu hyväkuntoista tietä pitkin, jonka matkan varrella on useita mielenkiintoisia paikkoja, joissa pysähtyä. Näistä voit lukaista tarkemmin Marrakech -osiosta.

IMG_9053

Kaupunki on ollut tärkeässä asemassa 1700-1800 -luvuilla, kun sulttaani Muhammad III päätti perustaa satamakaupungin, jonne keskittäisi koko eteläisen Marokon kaupankäynnin. Kaupunki kantoi tuolloin nimeä Mogador ja siitä tuli tärkeä linkki Euroopan ja Saharan eteläpuolisen Afrikan välillä. Tuosta ajasta on muistona nykyinen Medina (vanha kaupunki), joka on rakennettu jykevien muurien sisäpuolelle. Mogadorin kaupungin suunnitteli arkkitehti Theodore Cornut ja nykyisen nimensä se sai silloiselta sulttaanilta. Essaouira, eli ”hyvin suunniteltu”. Katsotaan, saammeko täältä kokemuksia, jotka vastaavat tätä lupausta!

IMG_9088

IMG_9176

Vietämme Essaouirassa vain päivän, joten emme tutustu kaupungin muihin osiin, vaan keskitymme seikkailemaan merirosvomaisissa tunnelmissa Medinassa. Kaupungin kapeat kujat hurmaavat. Pieniä kauppoja ja putiikkeja on koko medina täynnä ja ostettavaa löytyy jokaiseen makuun. Enimmäkseen tietysti matkamuistokrääsää, mutta joukossa on myös paikallista designia niin huonekalujen kuin vaatteiden muodossa.

IMG_9048

IMG_9068

IMG_9059

IMG_9056

Vierailemme myös muurilla, jossa on seikkaillut mm. kapteeni Jack Sparrow Pirates of the Caribbean -leffoissa.

IMG_9109

IMG_9095

Käsityöläisiäkin Essaouirasta löytyy, mm. näiltä puuverstailta, joissa valmistetaan upeita huonekaluja.

IMG_9070

Vielä muutamat tunnelmakuvat.

IMG_9112

IMG_9113

IMG_9120

IMG_9125

IMG_9172

IMG_9177

IMG_9179

Lopuksi otetaan esittelyyn vielä mahtava kuskimme Karim. Hän on Agadirilainen kuljettajana toimiva, ihan hyvin menestynyt kaveri. Hänen haaveenaan olisi kuitenkin avata oma ravintola, jossa myytäisiin kameliburgereita. Kukaan ei niitä täällä myy. Karim puhuu erittäin hyvää englantia ja on asunut ulkomailla, mm. Venäjällä opiskeluaikoinaan. Kaikista turisteista tykkää vähiten juuri venäläisistä, jotka eivät kuulemma osaa käyttäytyä. Karim ei myöskään välitä Yhdysvalloista ja nostaakin sen esille useissa keskusteluissa, ihan hauskalla tavalla tosin. Mahtava tyyppi, jonka seurassa oli hauska ajella pari päivää ympäri Marokkoa!

IMG_9111

One thought on “Essaouira – Unescon perintökohde

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s