Canyoning – ”luonnon oma vesipuisto”

Yksi aktiviteetti, joka oli to do -listalla jo ennen Itävallan lomaa oli canyoning. Laji perustuu siihen, että laskeudutaan rotkoon ja edetään siellä aina tilanteen vaatimalla tavalla. Kävellen, uiden, kiipeillen, hyppien, liukuen… Retki kuitenkin siirtyi ja siirtyi, kun ei ollut riittävästi osallistujia. Lauantai-aamuna lähtö canyoning -retkelle oli kuitenkin tosiasia ja lähdimme taas kahdella autolla Zell am Seestä. Matkaa rotkolle oli noin sata kilometriä ja jo mennessä silmiimme pistivät valtavat automassat, joita tuli vastaan. Jossain Saksan osavaltiossa oli alkanut juuri kesälomat, joten ruuhkaa paluumatkalle oli odotettavissa. Saavuttuamme rotkolle puimme märkäpuvut ja kypärät, sekä valjaat (jotta helikopteripelastus onnistuu helpommin vahingon sattuessa). Laskeuduimme alas rotkoon ja saimme lyhyet ohjeet siitä, kuinka siellä edetään ja käyttäydytään.

DCIM101GOPRO

Ensimmäinen kosketus jääkylmään veteen tuntui juuri niin ilkeältä, kuin voi kuvitella. Veden lämpötila oli alle kymmenen astetta. Märkäpuvusta oli toki vähän hyötyä, mutta vesi kyllä valui puvun sisälle jokaisesta aukosta. Ensimmäinen hyppy oli noin kolmesta metristä ja tuntui jännittävältä ensikertalaiselle.

DSCN4007

Etenimme rotkossa kävellen ja uiden.

DCIM101GOPRO

Hyppyjä mahtui väliin muutamia kolmesta yhdeksään metriin.

DSCN4044

DSCN4028

Myös luonnon omia liukumäkiä löytyi.

DSCN4058

Minulle riitti kuitenkin reilu seitsemän metrin pudotus korkeimmaksi hypyksi. Nautin canyoningista täysin rinnoin, mutta tahti oli suuresta osallistujamäärästä johtuen hieman liian hidas. Mahtava kokemus ja itsehän olen heti valmis lähtemään tällaiseen uudelleen, jos tilaisuus tulee!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s