Ihana Ubud

Balille tultiin Gili Trawanganilta speed boatilla. Veneestä hajosi yksi moottori kesken matkan, joka aiheutti pieniä sydämen tykytyksiä, mutta matka jatkui neljällä tehokkaalla koneella turvallisesti Balille. Perillä meitä odotti speed boat -yrityksen järjestämä autokuljetus saaren keskelle Ubudiin, joka on tunnettu sademetsästään, riisipelloistaan ja kulttuuristaan. Viipyisimme vain kaksi yötä ja olimme Gilin saarten reppureissaamisen jälkeen varanneet täältä viiden tähden hotellin, Ubud Hanging Gardensin. Ja kylläpä kannatti.

Näkymä hotellilta sademetsään
Koko hotellialue oli rakennettu sademetsään rinteeseen
Hotellin yleiset poolit kuuluvat maailman top-10 altaisiin
Hotellin vastaanotosta
IMG_2891
Oma infinity pool
Aamiainen tarjoiltiin sängyn viereen
Peti
IMG_2840
Hotellin isot altaat
Auringonlasku
Aamulla herättiin Ubudissa sadekaudella hyvin yleiseen vesisateeseen. Sade kesti aamupäivän ajan ja iltapäiväksi poutaantui.
Otettiin balilaiset hieronnat hotellin spassa, jossa valittiin aluksi öljyt ja tuoksut, joilla kehoa lähdetään käsittelemään.
Hotellin vastakkaisella rinteellä oli temppeli, joita Balilla tuntuu olevan joka paikassa. Kiipeäminen sademetsässä ei ollutkaan niin helppoa ja vaivatonta, vaikka kivirappuset laaksosta rinteen huipulle veivätkin.
IMG_2906
Temppelille vievän polun varrelle osui joki ja ”silta”. Hieman jännitti.
IMG_2963
Ubudin keskustassa sijaitsee ravintola Warung Schnitzel, johon kannattaa käydä tutustumassa. Ekologista ja erittäin maistuvaa ruokaa ja juomaa tarjolla.
IMG_2961
Warung Schnitzelin tuorepuristettu pirtelö
IMG_2953
Warung Schnitzelin lounasmenu
IMG_2950
Ubudin riisipellot tekevät vaikutuksen.
IMG_2951
Matkalle hotellilta lentokentälle otimme oman kuljettajan ja varasimme reilusti aikaa, että ehtisimme käydä vielä katsomassa muutamia nähtävyyksiä, kuten nämä Balin kuuluisimmat riisipellot. Oma kuljettaja lähes koko päiväksi maksoi 450000rp (n. 28€). Suosittelemme lämpimästi: http://www.ubuddriver.com.
IMG_2942
Maailman kallein kahvi jauhetaan näistä pavuista. Kunhan Balilainen kissa ne ensin syö ja paskantaa.

Bali oli kokemuksena upea ja Ubud ehdottomasti uuden käynnin arvoinen paikka. Keskusta on melko tukkoinen, mutta jotenkin sympaattinen ja lämminhenkinen. Kivoja ravintoloita siellä täällä ja todella paljon erilaista taidetta ja käsitöitä. Aika loppui täällä kesken…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s