Kitzsteinhorn (3029m), Zell Am See

Zell am Seen läheltä löytyy Kitzsteinhorn -niminen jäätikkö, jonka huippu kohoaa reiluun 3000 metriin. Korkein näköalapaikka on 3029 metrin korkeudessa. Tämä olkoon seuraava retkikohteemme. Matka Zell am Seestä vuoren juurelle (Kaprunin keskustasta eteenpäin) taittui kätevästi paikallisbussilla. Huipulle mentiin kolmella ei hissillä, joista kaksi ensimmäistä ovat tavallisia gondolihissejä ja kolmas oli iso gondoli, joka veti reilu kolmekymmentä henkeä.

DCIM101GOPRO

Nousun ensimmäinen osuus oli upea. Vuoristo on täällä kesällä vihreää ja rinteissä laiduntaa lampaita ja lehmiä.

DCIM101GOPRO

DCIM101GOPRO

Puuraja tulee vastaan toisella nousuosuudella ja maisema muuttuu karummaksi.

DCIM101GOPRO

Valitettavasti toisen hissin päässä oli menossa iso rakennustyömaa, joka ei tietenkään tehnyt maisemalle kovin hyvää. Kolmanteen hissiin jouduimme jonottamaan yli tunnin. Perille päästyämme oli pettymys aikamoinen. Koko paikka oli yhtä rakennustyömaata. Lumi (jos sitä sellaiseksi voi kutsua) oli likaista ja alue, jolle sai mennä oli todella rajattu.

DCIM101GOPRO

Pieni pulkkamäki ja muutama aurinkotuoli, ei muuta. Aurinkoisella säällä ja talvella paikka on varmasti ihan toisen näköinen. Laskeudumme kolmella gondolilla takaisin laaksoon hieman pettyneinä, mutta toisaalta kiva että tuli käytyä täällä. Muuten olisi jäänyt harmittamaan sekin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s