Viikonloppu Lontoossa

Hieman extemporé pitkä viikonloppu Lontoossa, kun mahdollisuus sellaiseen tarjoutui. Suuri suunnitelma oli ihastella kaupungin meininkiä ja nähtävyyksiä. Toisen koulutuksen vuoksi saavuimme eri päivinä kohteeseen ja tapasimme torstai-iltana The Washington Mayfair -hotellilla, jossa majoittuisimme ensimmäisen yön.

IMG_4069

IMG_4077

IMG_4071

IMG_4080

Entiseltä kollegalta saadun suosituksen perusteella kävimme varaamassa pöydän Burger & Lobster -ravintolasta (www.burgerandlobster.com). Jouduimme odottelemaan pöytää tunnin verran, joten teimme pienen kävelykierroksen ja tarkastimme samalla kuningattaren asunnon, Buckingham Palacen.

IMG_4087

Burger & Lobster oli ehdottomasti suosituksen arvoinen ravintola. Ruokalistalla on kolme annosta; hummeri, burgeri ja joku hummerirulla. Päätimme ottaa yhden hummerin ja yhden burgerin ja jakaa ne keskenämme. Kannatti, sillä molemmat olivat todella hyviä! Ruoka huuhtoutui alas oluen kera.

IMG_4099

Aamulla reissukaveri lähti kouluttautumaan vielä lisää, joten minä pakkasin laukut ja vaihdoin hotellia. Ei tässä edellisessä mitään vikaa ollut, mutta saatiin hyvältä paikalta erittäin edullinen yösija. Valinta oli neljän tähden Club Quarters Lincoln’s Inn Fields, joka olikin tosi toimiva hotelli. Huone oli pieni, kuten Lontoossa usein tahtoo olla, mutta erittäin siisti ja kaikki tarvittava löytyi. Parasta oli kuitenkin sijainti Covent Gardenin välittömässä läheisyydessä. Piccadilly Cirkukselle oli hotellin ovelta 20 minuutin kävelymatka turistiruuhkassa.

IMG_4103
Lontoo-taxi
IMG_4118
Piccadilly ennen suurten massojen saapumista

Koulutuspäivän päätyttyä menimme perinteiselle afternoon-tealle Piccadillyn vieressä sijaitsevaan Le Meridien hotelliin. Erittäin fancy mesta, mutta kokeilemisen arvoinen.

IMG_4120

IMG_4129

IMG_4123

IMG_4165
Covent Garden

Pieni pyörähdys hotelliin ja illalla tapasimme vielä kaverin, joka on asettunut Lontooseen asumaan kymmenisen vuotta sitten. Vähän viiniä Covent Gardenissa ja tietysti pubivisiitti.

IMG_4149
Lontoon pubit toimivat hienosti. Terassi laajenee sitä mukaa kun asiakkaita tulee lisää.

Illan päätteeksi söimme vielä Covent Gardenissa marokkolaisessa ravintola Soukissa (www.soukrestaurant.net), jossa oli mukava tunnelma ja vatsatanssija kävi välillä viihdyttämässä ruokailijoita. Iltamme jatkui vielä Thames-joen toiselle puolelle parille juomalle.

IMG_4160
Skeittilautojen hautausmaa

IMG_4158

Seuraavan päivän aktiviteetti oli hieman yllättäen Hop on Hop off -bussi. Onhan se toki helppo tapa nähdä kaupunkia. Opas oli kyllä kamalan huono ja keskittyi lähinnä huonoihin vitseihin sen sijaan, että olisi kertonut jotain mielenkiintoista nähtävyyksistä, joiden ohi ajelimme.

IMG_4166

Bussilippuun kuului myös vapaa pääsy jokiristeilylle, joka vei Tower Bridgen luokse ja takaisin. Melkoinen kokemus sekin. Ehkä kerran elämässään tuollaisella voi käydä, mutta vain kerran.

Lounas syötiin Westminster Bridgen päässä olevassa japanilaisessa, joka toimii aina. Ravintola on vähän piilossa London Countyhallin tiloissa, joten sinne mahtuu aina hyvin istumaan ja turisteja ei kuhise ympärillä juuri ollenkaan. Keitot ovat erinomaisia! Paikan nimi on Aji Zen Canteen.

IMG_4223
Tower Bridge

IMG_4224

Päivän päätteeksi söimme mahtavaa italialaista Covent Gardenin Spaghetti Housesssa (www.spaghettihouse.co.uk).

IMG_4182

IMG_4179

Sunnuntain paluulentomme on vasta illalla, joten jätimme matkalaukut hotellille ja suuntasimme hieman keskustan ulkopuolelle Camden Towniin, jonka markkinoita on kehuttu. Tämä olikin todellinen helmi, joka olisi pitänyt löytää aikoja sitten! Tuhansia kojuja, joissa suuressa osassa myytiin ihan perus krääsää, mutta joukossa oli todella paljon uniikkia tavaraa myyviä kauppiaita. Mukaan tarttui muutamia paitoja, hattu ja kaksi mattoa(!). Mistä Suomesta saat muka hienon räsymaton 7 eurolla?! Camden Town oli kokonaisuutena kiva kokemus ja tänne täytyy kyllä päästä uudelleen.

IMG_4234
Camden Townin lounas ei ollut kevyimmästä päästä.

IMG_4229

IMG_4233

IMG_4231

Lopulta tuubi vei meidät hotellin kautta kentälle ja Finnair hoiti loppumatkan kuljetuksen. Onnellisesti kotona puolen yön jälkeen.

IMG_4260

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s